FAQ

Vragen over het gebruik

Wat kan ik met de Trips in the Cloud website?

 1. De app biedt beveiligde toegang tot informatie over uw voertuigen.
 2. Van elk voertuig kunt u de gereden ritten bekijken.
 3. Per rit kan de chauffeur aangeven privé of zakelijk.
 4. Per voertuig kunt u de meest recente locatie zien.
 5. Per voertuig kunt u diverse overzichtsgrafieken bekijken.
 6. Van iedere rit kunt u de afgelegde route in de kaart bekijken.

Altijd toegang tot uw wagenpark via internet. Beveiligde opslag van uw gegevens in de cloud zonder omkijken!

Hoe kan ik Trips in the Cloud gaan gebruiken?

 1. U koopt een Cloud Connect GPS Tracker met 30 dagen dienstverlening online.
 2. De volgende dag ontvangt u deze thuis.
 3. U klikt de Cloud Connect OBD GPS Tracker in uw auto.
 4. U maakt een account aan op onze website.
 5. U ontvangt van ons een uniek activatienummer.
 6. U vult het activatienummer en uw voertuiggegevens in.

U bent gereed en kunt gaan rijden! Uw ritten worden vanaf nu automatisch geregistreerd!

Wat kan ik met de Trips in the Cloud app?

 1. De app biedt beveiligde toegang tot uw voertuigen.
 2. Van elk voertuig kunt u de gereden ritten bekijken.
 3. Per rit kan de chauffeur aangeven privé of zakelijk.
 4. Per voertuig kunt u de meest recente locatie zien.
 5. Per voertuig kunt u de totaal afgelegde afstand bekijken.
 6. De app is toegangelijk vanaf uw iphone.

Altijd toegang tot uw wagenpark! Waar u ook bent!

Kan ik mijn OBD Cloud Connect GPS Tracker naar mijn nieuwe auto mee verhuizen?

U kan de Plug n Play OBD Cloud Connect GPS Tracker gewoon mee verhuizen naar uw nieuwe auto. Dat komt doordat deze GPS Tracker Plug & Play is en niet ingebouwd hoeft te worden.

Wat betekent het dat mijn Cloud Connect GPS Tracker Plug & Play is?

Het betekent dat u deze GPS Tracker zelf in uw auto kunt klikken en dat deze dus niet ingebouwd hoeft te worden. U bespaart dan dus inbouw/installatiekosten. Deze bedragen al snel € 100,-. Als u de Cloud Connect GPS Tracker (OBD Plug n Play) in uw auto klikt dan worden vervolgens automatisch uw ritten geregistreerd. We verkopen ook een Inbouw GPS Tracker.

Wat is een OBD2 poort?

De Cloud Connect GPS Tracker kunt zelf in uw auto klikken in de OBD2 poort. OBD staat voor On Board Diagnostics en het is de stekker aansluiting in uw auto waar ook de computer in geklikt wordt bij een service beurt in de garage.  Deze bevindt zich bijna altijd in het dashboard in de nabijheid van het stuur en de bestuurdersplek, maar de precieze plek verschilt per auto. Soms is deze verborgen achter een klepje.

Heb ik altijd een OBD2 verlengkabel nodig?

Trips in the Cloud levert altijd een OBD2 verlengkabel mee bij uw aankoop. Deze heeft u niet altijd nodig, maar soms is het wel handig als er bijvoorbeeld een klepje in de weg zit of als de OBD2 poort op een onhandige plek zit.

Welk bouwjaar moet mijn auto zijn?

De Cloud Connect GPS Tracker is geschikt voor auto’s vanaf het bouwjaar 2008. Vanaf 2008 werd het wettelijk verplicht om auto’s te voorzien van een OBD2 poort.

Vragen over de wijze van aankoop en prijs

Waar kan ik het kopen?

U kunt Trips in the Cloud uitsluitend online kopen. Wij hebben wel een vestiging in Nederland, maar dat is een kantoor en geen winkel. Wij verkopen via diverse webshops zoals eBay, Marktplaats en BOL.com. Ook kunt u direct de Cloud Connect GPS Tracker via onze eigen webshop kopen.

Hoe kan ik verlengen na 30 dagen?

U ontvangt na aankoop via onze webshop de Cloud Connect GPS Tracker per post en u kan deze vervolgens zelf in uw auto stoppen en per direct uw ritten registreren. Bij de GPS Tracker wordt inclusief dertig  dagen dienstverlening geleverd. Na deze periode wordt dit automatisch stop gezet. U hoeft dus niet op te zeggen. U ontvangt vooraf een bericht met de vraag of u de dienstverlening wilt verlengen. Als u tevreden bent, dan kunt u ervoor kiezen om opnieuw toegang tot web en app af te sluiten. Als u geen actie onderneemt, dan stopt de dienstverlening vanzelf. U hoeft dus geen abonnement op te zeggen.

Wat kost het?

U koopt eenmalig een Cloud Connect GPS Tracker inclusief 30  dagen dienstverlening met toegang tot web en app. Dit kost € 95,59 eenmalig inclusief BTW (€ 79 exclusief BTW).  Na afloop kunt u verlengen en toegang tot web en app voortzetten indien u tevreden bent. U kunt kiezen uit een 1-jarig of 2-jarige dienstverlening.

 • 1 jarig web en app dienstverlening: € 6,96 inclusief btw per maand, (€ 5,75 exclusief btw), 1 x per jaar vooruit te betalen
 • 2 jarig web en app dienstverlening: € 5,75 inclusief btw per maand, (€ 4,75 exclusief btw), 1 x per jaar vooruit te betalen

Kan ik korting krijgen?

Trips in the Cloud verkoopt aan bedrijven en consumenten tegen sterk concurrerende prijzen. Korting kunnen we daarom slechts aanbieden bij bestellingen vanaf 50 stuks.

Bent u geïnteresseerd en wilt u profiteren van een volume korting vanaf 50 stuks, neemt u dan contact met ons op.

Trouble shooting

Ik kan de OBD2 poort niet vinden in mijn auto

Als u aan ons uw merk / type doorgeeft, dan proberen wij voor u te achterhalen waar u de OBD2 poort van uw auto kunt vinden.

Wat als de Cloud Connect GPS Tracker niet past?

De Cloud Connect GPS Tracker past altijd in de OBD2 poort van uw auto, maar soms steekt de GPS dan onhandig uit of kan een klepje niet meer dicht. Daarom leveren wij een OBD2 verlengkabel mee. U kunt dan de verlengkabel in de OBD2 aansluiting van uw auto steken en de GPS Cloud Connector in de andere kant van de verlengkabel steken. Als het dan nog niet past, neemt u dan contact met ons op om te bespreken wat er nog meer mogelijk is.

Wat als de Cloud Connect GPS Tracker geen ritten registreert of er iets anders fout gaat?

Laat het ons aub weten indien u problemen ondervindt per email via support@tripsinthecloud.com Wij onderzoeken dan wat er aan de hand is en we zullen het probleem voor u verhelpen.

Bijvoorbeeld als uw ritten niet goed worden geregistreerd dan kan Trips in the Cloud vaak direct het probleem verhelpen. Voor het registreren van ritten detecteert de Cloud Connect GPS Tracker het moment waarop u uw motor start en weer uitzet aan de hand van het voltage van uw auto. Trips in the Cloud kan de voltage drempels helemaal afstemmen op uw auto. Wacht u dus aub niet te lang om ons in te schakelen. We zijn er om u te helpen.

De waardering van www.tripsinthecloud.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 141 reviews.